П’ятниця , 19.04.2024

Степан Барна каже одне, а Олег Барна – зовсім протилежне

Олег Барна та його брат Степан є надзвичайно колоритними політичними фігурами не лише на теренах Тернопілля, але і в масштабах всієї України.

Барни1Мабуть, саме тому у 2014 році обидвоє стали народними депутатами, а згодом молодшому із Барн – Степану Степановичу – Президент доручив керувати Тернопільською областю.

А Олег Степанович продовжує депутатувати.

От тільки погляди у братів, які ще й представляють одну і ту ж партію, на одні і ті ж проблеми виявилися різними.

“Відновлюючи завод, ми пішли шляхом впровадження європейських стандартів. Це перше підприємство в області, яке вироблятиме біоетанол. Як відомо, речовина  робить пальне більш екологічним,  а також  зручним для функціонування двигуна.

За нормами частка біоетанолу в пальному  в Україні має становити не менше 5%, але через дефіцит речовини ці норми не виконують”, – говорив Степан Барна 26 червня 2015 року, оглядаючи потужності Зарубинецького спиртзаводу.

Барни2

“Представники з Європи і декотрі вітчизняні яничари-заробітчани лобіюють можливість виготовлення в Україні біопалива на базі вирощування ріпаку на великих площах, що я категорично заперечую. Родючі чорноземи потрібно використовувати за Божим основним призначенням – вирощуванням хліба, продуктів харчування, а не для вирощуванням сировини для палива”, переконує в протилежному Олег Барна на своїй сторінці в мережі “Фейсбук”.

Барни3

Схоже, область чекають нові потрясіння, якщо брати-можновладці не дійдуть згоди у єдиній позиції щодо використання посівних площ, пише “Терен”.

One comment

  1. олег молодець у цьому питанні