Четвер , 28.03.2024

Тернополянам нагадують, що контрактній армії потрібні і десантники, і музиканти (ВІДЕО)

Мешканців Тернопільщини запрошують на військову службу за контрактом.

катинський5Триває набір військовослужбовців, охочих служити за контрактом. У військоматах вкотре нагадують про високу зарплатню, пільги. Запевняють, потрібні солдати різних спеціальностей, від кухарів до музикантів, повідомляє ТВ-4

Міністерство оборони України вже визначило план виконання набору на військову службу за контрактом на другий квартал.

У місцевих військоматах наголошують, що і надалі армія потребує людей вмотивованих, які мають намір служити Україні та отримувати за це хорошу зарплату та пільги.

Рівень грошового забезпечення залежить від вислуги років, посади, на яку потрапляє військовослужбовець. Мінімальна сума – понад сім тисяч гривень. Активно наразі відбувається набір охочих служити у високомобільних десантних військах.

– В високомобільних десантних військах ще більше грошове забезпечення, вони получають ще більше надбавок, в них іде більший термін, надбавка йде за особливі умови у вигляді 25% від посадового окладу. Крім того, за те, що вони стрибають, відповідно, йде надбавка за стрибки, тобто платяться кошти за кожний стрибок, – розповідає військовий комісар Тернопільського обласного військкомату Володимир Катинський.

Працівники військомату також активно працюють, аби залучити до служби студентів профтехучилищ та коледжів області. Саме там навчають спеціалісті, які потрібні в Збройних Силах України.

– В нашій бригаді не вистачає понад 450 водіїв, не вистачає порядка 120 зв’язківців, не вистачає близько 40 кухарів. Не вистачає вантажників звичайних 48 чоловік, є так само і музиканти і таке інше. Крім того потрібні командири гармат, і розвідники, і номери обслуг, – каже Володимир Катинський.