Четвер , 28.03.2024

Тернопільський активіст їздив до Почаївської Лаври на закупки “патріотичної літератури”

Відомий тернопільський громадський активіст Іван Ковалик їздив до Почаївської Лаври на закупки “патрітичної літератури”.

Ковалик1Координатор тернопільської “Самооборони Майдану” вивчав зміст видань, які продаються у церковних крамницях, та переконався у тому, що у святині російської православної церкви і надалі продають книги чіткого ідеологічного спрямування.

“На днях їздив до Почаївської Лаври на закупки “патрітичної літератури”. В книжкових крамницях книг справді багато, так само і багато людей, які їх купують.

Читачами є переважно прочани, проте чи не найбільше літератури купують священики, які мають свої парафії. Дуже багато книг російською мовою.

Частина надрукована в друкарнях Православної церкви МП, зокрема в друкарні Києво-Печерської Лаври, решта книг завезені з Росії або надруковані в Україні проте з чіткою ідеологічною лінією.

Тут можна купити книги не лише на релігійну тематику, а ще й на різні історичні теми пов’язані з царською Росією, Радянським Союзом і новітньою історією взаємин України та Росії. Література розрахована як на дорослих, так і дітей.

Минулого року в селі Чорний Ліс ми виявили газети про Новоросію, яку туристи з Л/ДНР привозили на Західну Україну. Тоді ж була виявлена проросійська література в крамницях Почаївської Лаври, тоді ж були повідомлені співробітники СБУ у Тернопільській області. Станом на сьогодні Почаєвська Лавра залишається оплотом “русского мира” на Західній Україні.

Саме священники православної церкви московського патріархату ретранслюють через проповіді та різного роду літературу офіційну позицію Москви щодо всіх процесів, які відбуваються в Україні. Така бездіяльність СБУ в цьому питані є неприпустимою в часі війни”. – написав Іван Ковалик на своїй сторінці у мережі Facebook.