П’ятниця , 26.04.2024

У Бережанах із костелу викрали мощі Блаженного Якова

Про зникнення церковного майна бережанських поліцейських повідомив настоятель місцевого костелу.

костел-бережани2З римо-католицького храму невідомий викрав чаші, дискос, монстрацію і навіть мощі святого, повідомили у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Нацполіції.

Як розповів керівник бережанської поліції Вадим Міжнов, зловмисник проник до костелу серед білого дня. Оскільки в денну пору доби храм відчинений для парафіян, то труднощів зайти всередину не було.

Раніше судимий житель Шибалина, помітивши, що ні відвідувачів, ні священиків у костелі немає, вирішив скористатися ситуацією. Знайшов в частину храму біля вівтаря і став складати в сумку все, що, на його думку, мало цінність.

Викрав дев’ять чаш, дискос, монстрацію, мощі Блаженного Якова, блюдечко з чашкою, яке використовують під час обряду хрещення немовлят, ємності з оліями, кропильницю, ключі від дарохранильниці, одяг для прислуговуючих, дві гіпсові статуетки із зображенням Богородиці. Майно заховав у райцентрі, у закинутому приміщенні і став шукати покупця на нього.

Та пошуки зупинили поліцейські. Особу зловмисника встановили. Сьогодні він дає пояснення слідчим. Кримінальне провадження розпочато за частиною другою статті 185 ККУ. Проводиться досудове розслідування.