П’ятниця , 19.04.2024

У жительки Теребовлі шахраї виманили понад 10 тисяч гривень

Понад десять тисяч гривень втратила мешканка райцентру Теребовля, довірившись шахраям.

шахрай1Жінка обміняла гривні на порізану газету, повідомили у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Нацполіції.

Пройдисвітів пенсіонерка зустріла уранці на вулиці.  Незнайомий чоловік та жінка вийшли з іномарки та стали розпитувати, як потрапити до місцевої лікарні.

Мешканка райцентру вказала напрямок, однак незнайомці дуже просили її сісти в авто та показати дорогу до медзакладу. Вона погодилася.

Вже в салоні автомобіля незнайомка слізно розповіла, що її брат потрапив у дорожньо-транспортну пригоду неподалік міста і зараз потребує термінового оперування.

Ніби у підтвердження її слів, у чоловіка задзвонив телефон, з розмови теребовлянка зрозуміла, що лікарі просять негайно оплатити операцію та купити дорогі медикаменти.

Незнайомці захвилювалися, мовляв у них тільки іноземна валюта, спитали, чи не могла б жінка швидко  обміняти їм долари на гривні. Та погодилася. Разом поспішили до помешкання жертви.

Потерпіла пригадує, як навіть не перераховуючи іноземну валюту, віддала у руки аферистам вісім тисяч гривень ще й сто доларів додала.  А ті подякувавши, поспішили до лікарні.

Жінка  помітила аферу не одразу. Спочатку розповіла про пригоду чоловіку, разом поспівчували біді незнайомців, а вже потім відкрила сумку.  Побачене вразило – замість грошей там лежала порізана газета.

Теребовлянка поспішила за допомогою до правоохоронців. Відомості про подію внесено до ЄРДР згідно статті 190 ККУ– шахрайство. Зловмисників розшукують.