Вівторок , 23.04.2024

У Тернополі сьогодні освячували вербу і молилися за мир (ФОТО)

Тисячі тернополян прийшли сьогодні освячувати вербу у головний храм міста – Архикатедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці.

катедра4Сьогодні християни східного обряду святкують Вербну неділю – остання неділя перед Великоднем.

Вербна неділя пов’язана з урочистим днем у житті Ісуса Христа, коли Він в’їхав до Єрусалиму на віслюку, і все місто вийшло Йому назустріч.

Як сказано в Євангелії, люди встеляли Його шлях пальмовими гілками й вітали вигуками «Осанна!», як зазвичай зверталися тільки до царя.

Причиною радості було чудо, яке Ісус зробив напередодні, воскресивши Лазаря.

У цей день у Тернополі в Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк.

Митрополит Василій закликав усіх вірян у цей день молитися за мир, за здоров’я і силу волі тих Героїв, які захищають нашу державу від російського загарбника, повідомляє прес-служба Тернопільської міськради.

Після Літургії відбулося традиційне освячення верби.

катедра1 катедра3

 

One comment

  1. Як можна одночасно молитися за мир 1 п1дтримувати вс1ляко вбивць мирного населення 1 брехати про нападл Рос11? Просто це все вже неможливо н1 слухати, н1 дивитися. Невже Господь не покарае таких фарисе1в?