П’ятниця , 19.04.2024

Як “Народний контроль” покарав свого депутата-хабарника?

Партійне покарання виявилось таким же м’яким, як і судове. Депутата, який попався на хабарі, виключили з фракції, але всупереч обіцянкам, не позбавили мандата.

нар-контрольСьогодні у Тернополі проходить сесія міської ради . Засідання розпочалося з заяви голови франції «Народний контроль» Володимира Бліхара.

Депутат заявив про виключення з фракції однопартійця Романа Ляховича.

Нагадуємо, у свій час депутата затримали з підозрою в одержанні хабара. З’ясувалося, що Р.Ляхович, який обіймає посаду викладача ТДМУ ім. Горбачевського, планував працевлаштувати випускницю навчального закладу у одну з лікарень міста. За це депутат-доцент отримав винагороду в розмірі 1000$.

Що цікаво, у той час міський голова Тернополя Сергій Надал заявив, що пан Ляхович вчинив правопорушення як працівник університету, а не депутат, і вимагав об’єктивного розслідування.

А Володимир Бліхар зізнався, що особисто був причетний до операції з затримання колеги. Мовляв, напередодні до нього звернулася тернополянка, яка повідомила про факт вимагання хабара. Знаючи, що йдеться про однопартійця, Володимир Бліхар спрямував її в правоохоронні органи. Після цього заявив, що люстрацію та боротьбу з хабарництвом «Народний контроль» розпочинає зі лав своїх партійців.

На суді Роман Ляхович покаявся у вчиненому. Наразі він залишається депутатом міської ради та головою медичної комісії, повідомляє ltdaily.info.