Четвер , 28.03.2024

В одному з районів Тернопільщини 50 сімей позбавили субсидій

У Тернопільській області півсотні сімей позбулися субсидій через доходи від продажу худоби. 

корова1Але селяни запевняють – ніяких угод не було, прибутків не отримували і звернулися в поліцію.

Десятки тисяч доходу, згідно з даними фіскальної служби, раптово з’явилися у Марини Поліщук. За документами, жінка наприкінці минулого року продала майже десять корів.

“Від продажу тварин – 55 тисяч 132 гривні. Я в господарстві стільки худоби ніколи не мала і не маю”, – обурюється Марина Поліщук, жителька Великих Вікнин.

Але це ще не все – через такі надприбутки її позбавили субсидії, скаржиться жінка.
У подібній ситуації у тернопільському селі опинилися десятки сімей.

“Була записана худоба на моє дівоче прізвище. Так що я не знаю, де вони взяли такі дані”, – сказала Уляна Мельничук, жителька Великих Викнин.

Селяни звернулися до правоохоронців, і поліція відкрила кримінальне провадження.
У поліції заявляють – пред’явити звинувачення поки нікому. Є тільки попередні дані про тих, хто причетний до афери.

“Відомо, що замішані в даній ситуації, у даному провадженні працівники ветеринарної лікарні Збаразького району”, – зазначив Олег Турлай, начальник Збаразького відділення поліції.
Там визнали – довідки дійсно видавали. На підставі паспортів на велику рогату худобу, які їм надали. Звідки взялися документи – у ветслужбі радять запитати у обласних чиновників.

“Події” знайшли відповідальне держпідприємство. Там стверджують – такі свідоцтва нереально підробити. І радять звернутися у ветслужбу або до власників худоби.

“Є паспорти певного зразка, вони друкуються тільки у нас на філії. Паспорти ми повертаємо ветеринарним фахівцям, а вони власникові”, – запевнив Борис Федорків, керівник тернопільської філії Агентства з ідентифікації і реєстрації тварин.

Обласні чиновники запевняють – жодних махінацій з державними документами бути не може. Але люди не вірять. Для них зараз головне – не покарати винних, а повернути субсидії.