П’ятниця , 29.03.2024

Народний умілець з Тернопільщини виготовив спортивну машину для дітей (ФОТО)

Новою моделлю поповнив колекцію власноруч виготовлених оригінальних авто конструктор-аматор збаражанин Юрій Кордупель.

Баггі1На цей раз майстер виготовив Баггі –спортивну прогулянкову машину для дітей до десяти років, яка може везти майже 80 кг, пише “Народне слово”.

– Ця модель, – каже Юрій, – дуже проста в керуванні. Працює на акумуляторі з напругою 24 Вольти. Такий екземпляр єдиний, бо виготовлений вручну. За основу служить старий квадроцикл, електронну схему для керування авто розробляв знайомий родич. Тож усе зроблено з тим розрахунком, щоб було зручно ремонтувати. Адже якщо купити схожий китайський продукт, то він і не такий надійний, і в разі поломки важко знайти необхідні деталі для ремонту.

У російській промисловості також роблять щось подібне, але без верхнього каркасу, який захищає пасажира від якихось ударів, а також може Баггі2служити основою для тентового покриття в разі необхідності. За таку «Баггі»,  вони беруть біля однієї тисячі доларів.

Собівартість моєї машини десь близько 10 тис. грн. Якби модель поставити на виробничий потік, то, звичайно, було б дешевше. На разі, якщо хтось бажає, для нього можу зробити таку ж машинку. Хоча повторювати уже зроблене не дуже люблю. Хочеться створювати щось щоразу нове і нове.

Є у нашого умільця ще один привід для гордості. На завершенні – інша цікава екзотична модель, якій автор уже дав назву «Збараж». Зроблена на основі військового ГАЗ-66, авто солідних розмірів та можливостей позашляховика.

Має понад 5 метрів довжини і більше двох метрів ширини. – Машину ми з товаришем переробили для екстремальної їзди. У майбутньому це буде ексклюзивне авто VIP-класу. Плануємо зробити його таким , щоб людям хотілось замовити в оренду на якісь небуденні заходи, такі, як Баггі-Збаражвесілля, чи щось такого рівня. У машині буде відкритий верх, облаштуємо і телевізор. Сподіваємось, що модель, в яку вклали фантазію і працю, приноситиме користь людям.

Незвичне хобі Юрія стає у пригоді не тільки знайомим, а й самому майстру. – Я, – каже чоловік,– маю величезне задоволення від процесу творення, придумування, конструювання і майстрування автомобілів, пошуку нових вирішень завдань. Це заняття вносить різнобарв’я у життя, розвиває інтелектуальні здібності. Якби комусь було цікаво, то міг би поділитись своїми уміннями, працювати з дітьми, показувати їм, наскільки це приваблива і захоплююча справа, здатна замінити комп’ютерні ігри та порожнє блукання в Інтернеті.

Ірина СИСКО, “Народне слово”