Четвер , 28.03.2024

На Львівщині судитимуть 40-річного водія із Бучача

40-річний водій із Бучача скоїв дорожньо-транспортну пригоду у Львівській області.

дтп4Водію з Тернопільщини, який 2 травня збив двох дівчат на трасі у селі Гостинцеве Мостиського району та втік, залишивши їх у небезпеці, загрожує до восьми років позбавлення волі.

Одна з дівчат від отриманих травм померла, повідомляють у відділі комунікацій головного управління Національної поліції у Львівській області.

У Мостиське відділення поліції 2 травня о 22:50 надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, що сталась на автодорозі Львів–Шегині у межах села Гостинцеве. У повідомленні йшлось про те, що водій легкового автомобіля скоїв наїзд на пішоходів та втік з місця події.

На місці ДТП працювала слідчо-оперативна група. Як встановили правоохоронці, під колесами автомобіля опинились двоє дівчат віком 14 та 15 років, жительки села Гостинцеве. З травмами різної важкості вони були госпіталізовані. Старша з дівчат невдовзі померла від отриманих травм.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

«Проведеними оперативно-розшуковими заходами поліцейські встановили особу водія, який скоїв наїзд на дівчат. Ним виявився 40-річний мешканець міста Бучач Тернопільської області. Чоловік керував автомобілем «Opel Vectra», – повідомив начальник Мостиського відділення поліції підполковник поліції Олег Сушко.

Працівники поліції повідомили водію про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Невдовзі суд обере для зловмисника міру запобіжного заходу. Проводиться досудове розслідування.