Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині розпилювачі бюджету намагаються заробити навіть на державних прапорах

У Кременці влада змушує директорів шкіл купувати державні прапори за завищеними цінами.

прапор1Про це повідомляє Кременецька громадська організація “Народна рада” на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

“Ще не закрили кримінальну справу по факту закупівлі прапорів великих-маленьких керівництвом міськради у березні місяці (нагадуємо: є підозра у закупівлі прапорів за явно завищеними цінами). І ось знову…

На минулому тижні завміськно Ю. Козачук активно «пропонував» директорам міських шкіл укласти договори на закупівлю прапорів із фірмою, з якою уже міськрада мала справу – ПП «Геральдика». Деякі моменти, пов’язані із особливостями змісту даної угоди: перерахувати гроші до 12 квітня, вартість двох прапорів порядку 320 грн., у випадку запізнення із перерахунку коштів, «продавець» має право підняти суму.

Бог дав розум директорам договір не підписувати, спираючись на непередбаченість даних витрат кошторисом.
Цілком виразним стає певна усна домовленість між керівництвом міськради та ПП “Геральдика” щодо активної “співпраці” у плані забеспечення Кременця різною атрибутикою. Але традиційно, як “кадровий” правоохоронець, міський голова знає, що бажано своїх підписів не залишати. Тому і намагається підставити то колишнього начальника відділу молоді та спорту, то директорів шкіл.

Що радує: ЗМЕНШИЛАСЯ ВАРТІСТЬ ПРАПОРІВ. Якщо попередня закупівля була за ціною 255 грн. за одиницю, то зараз уже два прапори за 320 грн. Хоча до ринкової ціни все одно далеко: місяць тому аналогічний стяг у магазині “Клякса” вартував 55 грн., а закупівельна ціна порядка 38-40 грн.

Запитання до заступника голови міськради В. Шевчука (колишнього «народорадівця»), який курує освіту: як фаховий бухгалтер, невже він не розуміє, що керівники навчальних закладів порушили б законодавство, переказавши кошти на прапори, які не передбачені кошторисом? Та і взагалі, наскільки йому «комфортно» брати участь в ось таких оборудках, які досить грязно пахнуть? Праві наші «брати-москалики»: «место сидения, определяет мировозрение»”, – йдеться у повідомленні “Народної ради”.