Вівторок , 16.04.2024

Сьогодні і завтра тернопільська поліція працюватиме в посиленому режимі

Восьмого-дев’ятого травня правоохоронці Тернопільщини працюватимуть у посиленому режимі. Про це заявив заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Руслан Балик.

охорона-порядкуВосьмого травня на Тернопільщині заплановано 10 заходів з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення. Участь в них, за попередньою інформацією, візьме майже три тисячі осіб.

– На усіх масових заходах чергуватимуть правоохоронці, – каже Руслан Балик. – Понад двісті працівників поліції та 25 військовослужбовців Національної гвардії.

Мітинг-реквієм запланований і у Тернополі в парку Слави біля скульптури “Материнський поклик”. За правопорядком стежитимуть там 152 правоохоронця, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Нацполіції.

Руслан Балик стверджує, що 9 травня в обласному центрі офіційних заходів не передбачається. Проте практика минулих років свідчить, що бажаючі прийти та покласти квіти до Вічного вогню є завжди. Тому у парку Слави цього дня чергуватимуть правоохоронці.

Нестимуть службу поліцейські і біля меморіальних комплексів та пам’ятників невідомим солдатам.

У посиленому режимі працюватимуть у ці дні працівники вибухо-технічного сектору разом з кінологами.

Правоохоронці не виключають, що деякі громадські об’єднання та партії спробують використати свято для політичного піару, іноді ціною провокацій та конфліктів. Один з можливих приводів – це символіка радянського періоду, яку використовують ветерани.

Руслан Балик звертається до гостей і мешканців міста та області не вестися на будь-які провокації, не створювати конфліктних ситуацій та мирно відзначити День пам’яті та примирення.