Четвер , 28.03.2024

Тернопільські перевізники хочуть підняти тариф на проїзд у маршрутках

Тернопільські перевізники пропонують підняти вартість проїзду у маршрутках до трьох з половиною гривень.

перевізники2Свою пропозицію вони озвучили під час чергового засідання виконавчого комітету 25 травня, пише “ЗЗ”.

– Тариф має бути хоча б 3.50, – каже Олег Горошок, директор «Тер-Вояж». – Зараз несемо чемодан без ручки, який не можемо кинути і його треба далі нести. Зараз виникає проблема з кваліфікованими водіями. Якщо ми не піднімемо тарифу, і не буде коштів на зарплату водіїв, то не буде кому керувати маршрутками. За рахунок 50 копійок ті,150 гривень, які водій додатково виручить в день, вони підуть водієві. Така ситуація склалася на сьогодні. В цьому основна проблема. Не кажу вже, що подорожчало пальне і запчастини. Просимо 3,50, але цей тариф не поможе змінити кардинально ситуацію, і через півроку будемо просити 4 гривні, бо розуміємо, що 4 гривні зразу ніхто не дасть. Півроку вже не виплачуються дотації за пільговиків за соціальні маршрутки. Їздимо, але доки?

Розрахунки нового тарифу перевізники вже подали у міську раду, і зараз їх опрацьовують в управлінні економіки. Утім, міський голова зазначив, що у сусідніх Рівному, Луцьку, Вінниці у маршрутках за проїзд платять 3 гривні, і не вимагають його підняття.

– У будь-якому випадку треба буде з міського бюджету компенсувати пільгові перевезення по електротранспорту та перевізникам, бо держава до кінця року вже грошей не дасть, сказав Сергій Надал. – Стосовно підняття тарифу, то чи ми до цього готові? Проблеми є у вас, і є в людей – зарплату теж ніхто не піднімає. У Луцьку, Вінниці, Рівному маршрутне таксі – 3 гривні. Ми почули ваше звернення, фахівці управління економіки зроблять необхідний розрахунок на який тариф реально вийти.

Петро Якимчук, начальник Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області, запропонував створити робочу групу з фахівців податкової, міської ради і зробити дослідження одного маршруту, щоб вивести реальний дохід та дізнатися чи заробляють перевізники на прожиття і зарплату водіїв чи ні. Його ідею підтримали. До складу цієї робочої групи увійдуть депутати, спеціалісти податкової, поліції, транспортної інспекції, управління транспорту. Через певний період роботи вона дасть свої висновки і рекомендації щодо підняття тарифів на проїзд у маршрутках.