П’ятниця , 29.03.2024

Повії змусили тернополян вдатися до акції протесту (ВІДЕО)

Представниці найдревнішої професії стали однією з причин акції протесту, що відбулося вчора ввечері на вулиці Протасевича.

протест-протасевичаМешканці будинку на вул. Протасевича, 18 у середу, 22 червня, вийшли пікетувати проти продажу алкоголю після 22.00 у магазині «Христя».

Також люди ніяк не можуть «вигнати» повій. І ще вони хочуть, щоб зупинку переставили на попереднє місце, ближче до дороги, пише “20 хвилин”.

– Зупинка раніше була близько біля дороги, а тепер її переставили до магазину, – каже мешканець будинку на вул.. Протасевича, 18 Мирослав Подоляк. – Тепер пенсіонерам потрібно бігти до тої маршрутки чи тролейбуса. А водії як тільки бачать, що йде пенсіонер, відразу рушають. І то на цій зупинці неможливо сидіти, бо то робоче місце повій.

Повії для мешканців цього району, а особливо будинку №18, давній головний біль. Люди протягом багатьох років ніяк не можуть «здихатись» їх.

– Їду одного разу в поїзді і чую, як хлопці, які їхали у Тернопіль говорять – о там є і на що подивитись, і де, – продовжує чоловік. – І один другому каже, що то на Протасевича. А я сховався і думаю, щоб ще мене де часом тут не впізнали.

Ще одна проблема на цій вулиці – продаж алкоголю після 22.00 у магазині «Христя», який відразу поруч із зупинкою та будинком.

– Тут горілку продають і вдень, і вночі, – додає пан Мирослав. – А потім у дворах постійно “п’янки”. Я особисто не раз викликав поліцію, а все так само.

Депутат 24-ого округу Назарій Редьква повідомив, що рішенням виконавчого комітету міської ради уже двічі було скасовано оренду на дану земельну ділянку, проте власник магазину через суд скасовував це рішення.  Згодом на місце приїхав і власник магазину, який стверджував, що проти нього зробили змову і міська влада хоче “вбити” його бізнес.