П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі на залізниці один юнак загинув, ще двоє – отримали важкі травми

Хлопці поверталися з пляжу і вирішили з екстримом прогулятися по дахах вагонів.

поїзд-дахВчора близько опівночі до чергової частини Тернопільського відділу поліції надійшло повідомлення про нещасний випадок на вулиці Новий світ.

На вантажній цистерні смертельне ураження струмом отримав 16-річний хлопець. Ще двоє його товаришів – 1997 та 1998 років народження зазнали травми, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Як з’ясували поліцейські, хлопці ввечері поверталися з пляжу.  На Новому світі зайшли на залізничну колію і вирішили з екстримом пройтися по дахах вагонів.

Чи молоді люди не бачили, що над колією проходить високовольтна лінія, чи знехтували правилами безпеки – невідомо, проте згодом з вагонів перебралися на цистерни, а вони вищі. Ураження струмом сталося миттєво.

Фахівці стверджують, що високовольтні лінії вражають і на відстані півтори метра, не обов’язково їх торкатися, а хлопці, залізши на цистерни,  були від лінії лише за двадцять сантиметрів.

Внаслідок ураження електрострумом 16-річний юнак загинув. Двом його друзям пощастило більше – хлопці залишилися живими, щоправда, сьогодні за їхнє життя борються медики.

Поліцейські з’ясовують обставини трагедії.