Четвер , 18.04.2024

Буревій наробив біди у 40 населених пунктах Тернопільщини (ФОТО)

Підтоплені житлові та господарські будівлі, повалені дерева, зірвані дахи – такі наслідки буревію, що пронісся на Тернопільщині.

негода2Протягом минулої доби ряд населених пунктів на території Тернопільщини постраждали від негоди, повідомили в обласному управлінні ДСНС.

Зокрема, станом на 06:00 21.06.2016 внаслідок несприятливих погодних умов відбулось аварійне відключення електропостачання в 39 населених пунктах області. Для його відновлення працюють аварійні бригад РЕМ.

До ліквідації наслідків негоди залучалися і підрозділи У ДСНС України у Тернопільській області.

негода120 червня о 15:00 черговим караулом місцевої пожежної команди села Соколів Бучацького району було звільнено проїжджу частину дороги від дерева, яке впало під час сильного пориву вітру.

О 18:11 до оперативно-диспетчерської служби Управління надійшло повідомлення про те, що внаслідок короткочасного проливного дощу стічними водами з поля підтоплено житловий будинок, 2 господарські будівлі та підвал у селі Снігурівка Лановецького району. Для ліквідації наслідків негоди було залучено оперативну групу Лановецького районного сектора у складі 3-х чоловік особового складу. За допомогою мотопомпи було проведено відкачування води із будівель.

О 20:55 черговий караул 9-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління залучався до очищення дороги у селі Русилів Бучацького району від дерева, що впало під час пориву вітру.

Окрім цього, у ніч з 20 на 21 червня внаслідок сильних поривів вітру було пошкоджено дахи будівель у селі Нараїв, Урмань та Рогачин Бережанського району.