Четвер , 28.03.2024

Жителі Тернопільщини за останній тиждень написали Надалу 32 тисячі листів

Тернополяни написали на адресу міської ради 2600 листів, а жителі області – 32 000.

петиція2І усі вони з проханням зберегти вивчення “Християнської етики” у школах Тернополя.

Враховуючи думку більшості тернополян виконавчий комітет міської ради прийняв рішення відхилити петицію про відміну вивчення християнської етики у школах. Про це розповів міський голова Сергій Надал під час брифінгу за результатами засідання виконкому.

Як зазначає очільник міста, на адресу міської ради надійшло понад 2600 листів від мешканців, які вимагали скасувати дану петицію. Також понад 32 тисячі листів надійшло з цілої області. Таким чином у Тернополі і надалі викладатимуть «Основи християнської етики».

Нагадаємо, що петиція про відокремлення освіти від релігії за чотири дні набрала необхідних 250 голосів. Написала її тернополянка Тетяна Семус. За словами жінки, проведення уроків християнської етики суперечить Конституції України.

«Прийнято рішення відмовити в задоволенні електронної петиції про відокремлення освіти та релігії та підтвердити необхідність вивчення у школах Тернополя предмету «Основи християнської етики», – зауважив Сергій Надал. – Хочу ще раз наголосити, що ці предмети були в Тернополі завжди, починаючи з часів Незалежності. Ці заняття є факультативними. Тобто ніхто нікого не примушує. Це була ініціатива громади, щоб такий предмет з`явився у школах з метою виховання правильних цінностей. Більшість тернополян розуміє значення Християнства і християнської Церкви для становлення українців, як нації, а також розуміє, що такі уроки несуть лише добро».