Четвер , 28.03.2024

За “порятунок” сина від поліції тернополянка передала шахраям неймовірну суму грошей

78-річна тернополянка передала шахраям 7000 тисяч доларів начебто за те, щоб звільнити сина від кримінальної відповідальності. 

шахрай223 червня в чергову частину надійшло повідомлення від жительки обласного центру, 1938 року народження.

Пенсіонерка заявила, що того дня близько першої години ночі на її стаціонарний телефон подзвонив невідомий чоловік.

Він повідомив, що її син став винуватцем дорожньо-транспортної пригоди, в якій загинула людина. Аби його не притягували до відповідальності, потрібні гроші.

За півтора години потерпіла зібрала сім тисяч доларів США та передала невідомому. Останній приїхав за адресою проживання жінки, яку вона також продиктувала по телефону. Про те, що стала жертвою шахраїв зрозуміла після спілкування з сином, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

4200 гривень віддала невідомому ще одна мешканка Тернополя. 80-річна жінка каже, що близько 23:30 на стаціонарний подзвонив чоловік, представився її сином і сказав, що став учасником аварії в Теребовлі. Щоб його не притягнули до відповідальності, потрібні гроші. “Рідна” людина попередила, що по гроші приїде його знайомий Роман і вона мусить пояснити йому, як під’їхати до будинку.

Згодом з’ясувалося, що з її дитиною все гаразд, а вона потрапила на гачок шахраїв.

Обидві події внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 частина 1 ККУ – заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство). Триває слідство.

Правоохоронці вкотре звертаються до мешканців та гостей Тернопільщини – не вірте невідомим людям. які в телефонному режимі повідомляють про нещастя та вимагають за позитивне вирішення проблеми гроші. Не панікуйте, здзвоніться з рідним, який потрапив у біду та не поспішайте шукати, а тим більше, передавати кошти.

One comment

  1. не давайте пенсіонерам в руки такі великі суми грошей!…