Субота , 20.04.2024

На Тернопільщині змія вкусила чоловіка за руку

13 червня о 19:35 в Заліщицьку центральну районну лікарню з діагнозом «Вкушена рана вказівного пальця кисті правої руки» шпиталізовано жителя м. Хмельницький, громадянина 1995 року народження.

змия2Травму потерпілий отримав внаслідок укусу змії у лісі поблизу с. Зелений Гай Заліщицького району, повідомили в управлінні ДСНС України в Тернопільській області.

Як правило змії не нападають на людину, якщо їх життю нічого не загрожує. Якщо не порушувати спокій змії, не наступати на неї, вона ніколи першою не нападе. Зазвичай змії втікають від людей.

У них поганий зір, слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на досить великій відстані – 10-15 метрів. Проте в спеку це відчуття притуплюється, вони стають лінивими, малорухливими, й тому люди можуть легко на них наступити.

Головним засобом лікування є введення протизміїної сироватки, яку треба застосувати не пізніше 1,5-2 год. з моменту укусу. Однак це можливе тільки після доставки потерпілого в медичний заклад. Щоб перешкодити розповсюдженню отрути по тілу, слід негайно накласти стискальну пов’язку вище місця укусу.