Вівторок , 23.04.2024

Пивний фестиваль викликав масу обурення у тернополян

Чимало тернополян нарікають в соцмережах на так званий «Фестиваль пива», який вихідними відбувався у парку ім. Шевченка.

кухоль-пива2Людей обурювало те, що подекуди алеї та доріжки в парку перекрили сценою або припаркованими автомобілями, а гучна музика лунала навіть за опівніч, пише 0352.ua.

«В дні таких “бухло-фестивалів” хочеться бути десь далеко від улюбленого міста.
Питання не в тому п’ю я пиво чи ні, а в формі, наповненні та місці проведення:
– заблоковані центральні алеї парку
– бокові – суцільні автостоянки (нам і РІА для змагань минулого тижня не дозволили навіть одну автівку запустити!)
– стоптані, засмічені і надпалені зелені зони (пластунам на день Пласту заборонили з дітьми на траві бавитись!)
– дим, куриво, бухло (не пиво), о 19.30 купа неадекватів…
– продовжувати?)
Моя особиста думка:
– це не промоційний захід для Тернополя – випивають і ригають під кущами мєсні
– організатори меркантильні халявщики, бо в наших реаліях легко зробити фест з прив’язкою до бухла, аніж спробувати не попасти на гроші із чимось арт чи спортивним
– парки мають бути вільними від алко спрямованих заходів
– бухайте на промзонах – розвивайте периферію, йомайо
– батьки – гидко та неповноцінно тягати туди малих дітей, а поки бухаєте пиво і все інше відмазуватись дешевими ватами, цукерками та батутами», – написав свою думку з приводу того, що відбувалося в парку Роман Задорожний.

кухоль-пива3Його позицію підтримали майже 300 тернополян, понад 30 осіб поширили цей допис.

«Біда дійсно в тому,що вони не несуть жодної ідеї. А навпаки,підтверджують сталий стереотип, що відпочинок можливий ТІЛЬКИ з бухлом. Ця біда характерна і для Львова. Плюс також витоптуються газони,гори сміття,п’яні на вулицях», – додав в коментарях Валентин Лахін.

Були й інші незручності внаслідок фестивалю.

«Зараз 0 год. 19 хв. На рагуляцькому пивному “фестивалі”, який засмердів весь парк Шевченка, досі гримить музика (якщо це можна так назвати), і ковбасяться п’яні діти. Може, я отупіла в декреті і не знаю правил громадського порядку? Але здається мені, що масові заходи, особливо в місцях, де неподалік живуть люди, дозволені до 23.00…», – написала на своїй сторінці в Фейсбуц Наталка Колтун.

Тернополяни в коментарях неодноразово висловлювали здивування незрозумілою позицією поліції: як з приводу ігнорування порушень правил паркування, так і з приводу продовження гучних концертів після 23 год.