Субота , 20.04.2024

Степан Барна посів 15-те місце у рейтингу губернаторів

У рейтингу очільників регіонів голова Тернопільської ОДА опинився у “золотій середині”.

Барна6Голова Тернопільської ОДА Степан Барна посів 15-те місце у рейтингу губернаторів, складеному виданням “Ділова столиця”.

Як пише видання, у Тернопільській області за підсумками першого кварталу і чотирьох місяців середньомісячна зарплата була наинижчою серед всіх регіонів – 3 211 і 3 259 грн. відповідно. І весь 2015-й спостерігалася та ж картина.

Тим більш цікаво, що губернатор Степан Барна, відповідаючи у квітні на питання про здобутки за рік на нинішній посаді, почав саме з зарплат: “Все пізнається в абсолютних цифрах. Візьмемо заробітну плату. На квітень минулого року вона становила 2 400 грн., а зараз становить 3 008 грн.”.

Насправді 3 008 грн. – це середньорічний показник 2015-го, а до квітня, як було сказано вище, зарплата зросла. Але все пізнається не в абсолютних цифрах, а в порівнянні, і наймані працівники Тернопільщини відмінно розуміють, у чому різниця, на своїх гаманцях.

Ще одне останнє місце області за підсумками кварталу – за рівнем заборгованості місцевих бюджетів перед підприємствами ЖКГ. Передостаннє – по частці найманих працівників, відправлених у неоплачувані відпустки. Також слід зазначити потрапляння в трійку відстаючих за динамікою сфери послуг і в четвірку – залучення іноземних інвестицій на душу населення.

А найкращі показники Тернопільщини – найменші борги населення за ЖКП (в перерахунку на одного жителя), друге місце за гендерним співвідношенням зарплат (знову-таки знецінене їх низьким розміром) та третє місце серед регіонів з найнижчою смертністю дітей у віці до одного року.