П’ятниця , 19.04.2024

Суд призначив суворе покарання для повії: 200 годин роботи не за “спеціальністю”

200 годин громадських робіт присудив Тернопільський міськрайонний  суд повії, яка побила у жовтні 2015 року на вул. Протасевича  63-річну тернополянку.

проститутка «Нічний метелик»  вибачення так і не попросила, своєї вини не визнала, однак з вироком суду погодилась.
Останнє судове засідання відбулось сьогодні, 1 червня. Про це повідомила потерпіла, пише “20 хвилин”.

Нагадаємо, інцидент трапився 5 жовтня 2015 року поблизу зупинки на «Східному», яку «облюбували» нічні метелики. Тоді тернополянка, що мешкає поруч, виносила сміття.

У той час на зупинці повії розпивали на зупинці спиртне. Одна із них «пригадала» жінці  давні повчання  щодо розпивання спиртного у громадських місцях і накинулась на неї, облила горілкою.

Далі в хід пішли кулаки, дошки і навіть шуфля, залишена на який час комунальниками, що встеляли поруч бруківку. Інцидент завершився викликом міліції.

Згодом правоохоронці відкрили кримінальне провадження.  Подію внесли в ЄРДР за частиною І ст. 125 КК «Умисне легке тілесне ушкодження».

Такий випадок обурив мешканців навколишніх будинків. Оскільки вони кілька років боролись з тим, щоб прогнати  «панянок» з облюбованої зупинки. Але ні звернення в міліції, ні у міськраду  бажаного результату не давали.

– На перше засідання вона не прийшла, – розповідає потерпіла Лідія Попадюк. – Була на другому. Встала і сказала, що вона нікого не била, горілкою не обливала, і взагалі – то я напала на неї.   Ще там щось викрикувала її  подружка. Того разу суд відклали, бо не змогла прийти мій свідок – сусідка, яка бачила то все. Сьогодні сусідка прийшла і  вся ця справа завершилась. Суддя мене питав, що я вважаю за потрібне дати їй – близько  800 грн штрафу чи 200 годин громадських робіт. Вирішила, що хай краще іде працює. Бо що для неї заробити гроші?

Вироком суду потерпіла задоволена. Каже, що на більше і не розраховувала, оскільки йшлось офіційно про «легкі тілесні ушкодження».

– Про якусь компенсацію я і не заявляла, і  від будь-яких грошей не взяла б, – додає пані Попадюк. – Хай іде працює на благо громади.

З Тернополя «нападниця», за словами потерпілої, виїхала кілька місяців тому. Працювати на громадських роботах  нападниця буде у Борисполі, адже має тамтешню прописку.