Вівторок , 16.04.2024

У Тернополі замість жебраків весільні пари біля РАГСу тепер вітатиме поліція

У весільні дні біля тернопільського міського РАГСу чергуватимуть наряди патрульної поліції.

РАГСНаряди патрульної поліції тепер чергують біля РАГсу у четвер та суботу біля РАГСу у зв’зку з тим, що це місце облюбували різного роду «прохачі данини», повідомляє 0352.ua.

Це і роми, і безхатченки, і дві бабусі, які нав’язливо співають вівати, а потім просять щедру віддяку за свою «працю». Якщо з ними не розрахуватися або не подати гроші жебракам, ті починають клясти молодят.

Люди неодноразово викликали поліцейських, однак наразі справитися з жебраками не так вже просто.

«З точки зору закону вони громадський спокій не порушують. Коли поруч є поліцейські, вони людей не клянуть. Якщо ми виявляємо людей без документів, то відправляємо їх у відділок для встановлення особи. Також відводимо їх в сторону, щоб пояснити, що поступило звернення і що до них є претензії. На цей момент тоді цих людей біля РАГСу немає», – розповів про реакцію патрульних на дану проблему начальник патрульної поліції Тернополя Володимир Струк.

Водночас він зазначив, що додатковий наряд, який скеровується у четвер та суботу в дане місце, не перебуває там постійно, оскільки у разі виклику на подію десь неподалік поліцейські вирушають туди.