П’ятниця , 29.03.2024

Що буде із субсидіями на Тернопільщині?

Чиновники стверджують, що у державному бюджеті передбачено достатньо коштів для надання субсидій громадянам. 

комуналка1-300x200На Тернопільщині поширюються чутки, що незабаром скасують субсидії, а декому доведеться повертати гроші.

Проте у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації цю інформацію спростовують, а також запевняють, що програма субсидій діятиме, як мінімум, до кінця року. Принаймні державні кошти на це передбачені, пише ЗЗ. 

На Тернопільщині користується субсидіями понад двісті тисяч жителів. У державному бюджеті передбачено достатньо коштів на ці витрати.

«Програма субсидій затверджена Кабінетом Міністрів України. Кошти закладені до кінця року. З наступного року ця програма має бути продовжена. Тож хвилюватися з цього приводу наразі немає причини. Громадяни України зможуть користуватися субсидіями. Умови залишаються такі самі: претендувати на субсидії можуть громадяни України, які не робили покупок вартістю п’ятдесят тисяч гривень. Розмір субсидії залежить від доходів громадян. Довідки про доходи не потрібно подавати, ми отримуємо цю інформацію від фіскальної служби. Відтак причин для хвилювання з приводу скасування субсидій немає», – розповідають у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

Користуючись субсидіями не варто забувати і про економне споживання енергії. Оскільки невикористана субсидія залишається на рахунках споживачів. У департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації нагадують: перерахунок субсидій відбувається автоматично без звернень громадян.