Субота , 20.04.2024

За що і на скільки штрафують тернопільських патрульних?

У засоби масової інформації просочилася інформація про розміри штрафів для патрульних поліції у Тернополі.

полиция71Оплата праці патрульних поліцейських (або як їх ще називають в мережі Інтернет “мої нові копи”), складається з окладу та преміальних. Таким чином, заробітна плата має сягати розрекламованих 8 і вище тисяч гривень. Але чи є так в дійсності?

Один з патрульних занадто голосно розказував своїм співрозмовникам в кафе про тонкощі своєї роботи. З його слів стало зрозуміло, що грошей на зарплати не вистачає, тому їм ввели штрафи за різні види порушень. Таблицю з розцінками отримав кожен патрульний.

Так, “новий коп” наводив приклади своїх порушень чи порушень своїх друзів  і скільки вони їм вартували.

За спізнення на роботу – 200 грн., за пошкодження службового автомобіля від 300 до 4000 грн., його неправильне паркування чи втручання в його роботу – 250-300 грн., за нецензурщину, сперечання, невиконання наказів, порушення субординації – від 200 до 500 грн.

Крім того штрафують за неохайний вигляд, перегар (щоправда, після другого перегару – звільняють), за скаргу на дії патрульного від громадян тощо.

Цікаво, що за невихід працівника на зв’язок протягом доби, передбачено штраф в розмірі 500 грн.

“Доля людини нікого, виходить, не цікавить, аби гроші здерти”,– обурюється коп.

Загалом, під штраф підпадають майже три десятки порушень і при виплаті зарплати суму, на яку проштрафився, просто не додають, пише Терен.