Вівторок , 23.04.2024

На Тернопільщині усю ніч шукали дівчат, які поїхали на велосипедах і заблудилися

Про зникнення доньки та племінниці пізно ввечері 28 липня повідомила співробітників Тернопільського відділення поліції жителька села В.Лука Тернопільського району.

велосипед1234За її словами 15-річні дівчатка ще вдень поїхали кататися на велосипедах й не повернулися додому. На повідомлення поліцейські відреагували оперативно й організували пошуки школярок.

Їдучи на прогулянку, дівчата побоялися брати із собою мобільні телефони, оскільки збиралася гроза. Додому планували повернутися завчасно. Коли ж на вулиці стемніло, а дітей досі не було, дорослі забили на сполох, повідомляють  у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Нацполіції.

Шукали дівчаток усю ніч батьки, односельці та поліція.

– В ході пошуків знайшли свідків, які бачили дітей, коли ті фотографувалися в полі. Це було близько 21 год, – пригадує учасник групи швидкого реагування поліції, яка була залучена до пошуків школярок, Юрій Яржемський. – Куди далі вони поїхали було невідомо.

Розшукати дівчаток допоміг щасливий випадок й уважність поліцейських.

– Ми прямували на виклик в Настасів, – розповідає слідчий Тернопільського відділення поліції Павло Бачинський, – дорогою розминулись з двома дівчатками-велосипедистками. За якийсь час нам зателефонували з відділення й повідомили про зникнення двох старшокласниць. Здогадалися, що це можуть бути діти, яких ми бачили, відтак почали пошуки з того місця де із ними розминулися.

Дівчат розшукали над ранок у Мишковичах, що більше ніж 10 км від В.Луки. Діти заблукали й не змогли самостійно знайти дороги додому.

Батьки вдячні керівництву Тернопільського відділення поліції, яке оперативно відреагувало на заяву, та правоохоронцям, які шукали їхніх донечок: Павлу Бачинському, Ігорю Процику, Андрію Ратушному, Юрію Яржемському, Володимиру Шегері та Володимиру Гаврилюку, та односельцям, які не залишилися байдужими.