П’ятниця , 29.03.2024

Тернополяни поїдуть до Києва на марш протесту

Від сьогодні майже удвічі зростають тарифи на тепло та гарячу воду. Профспілки таке рішення називають необгрунтованим і планують брати участь у Всеукраїнському марші протесту 6 липня.

тарифи-протестВсеукраїнський марш протесту проходитиме центральними вулицями Києва. Очікують десятки тисяч протестувальників з різних регіонів України. Поїздку жителів Тернопільщини організовує обласна рада профспілок, пише ЗЗ.

«Постійно підвищуються ціни на електроенергію, газ, воду. Це провокує ріст цін на житлово-комунальні послуги. Позиція профспілок – однозначна, ми ставимо під сумнів економічну обґрунтованість збільшення тарифів. Скільки б нам не говорили, що нові ціни дадуть можливість побороти корупцію у цій сфері, ми чітко знаємо, що газу українського видобутку цілком вистачає для потреб українців. А газ вітчизняного видобутку є значно дешевшим від того, який ми імпортуємо з інших країн. Якщо ми сьогодні говоримо про ринкові європейські ціни, то давайте і говорити про ринкову європейську зарплату. Україна – соціальна держава, це зазначено у нашій Конституції. І Конституція гарантує нам достатній життєвий рівень для кожного громадянина. На жаль, нині всі дії, які робить влада спрямовані на зворотне. Цими роками ціни на електроенергію зросли у три рази, на газ – у шість разів, гаряче водопостачання – 6 разів. А заробітна плата за цей час підвищилася всього лиш на 19%», – відзначив голова обласної ради профспілок Андрій Присяжний.

Епіцентром протестних акцій стане площа перед Верховною Радою України. Якщо до протестувальників не дослухаються, можливий загальнонаціональний страйк.