П’ятниця , 29.03.2024

Тернопільська поліція готується у “Борисполі” зустріти підозрюваного  у  хабарництві

У Тернопілсьькому обласному управлінні стверджують, що готові зустріти Ігоря Вардинця в аеропорту “Бориспіль”.

вардинецьПоліція скерувала в Німеччину документи, в яких просить провести екстрадицію головного лікаря Тернопільської районної лікарні Ігоря Вардинця, якого минулого року затримували при отриманні 200 тис. грн хабаря.

Після того, як підозрюваний зумів завдяки лікарняним уникнути суду і щодо нього не обрали міру запобіжного заходу, Вардинець покинув Україну, пише 0352.ua.

Це при тому, що він не перебував весь час в реанімації і навіть встиг повернутися на робоче місце, а отже має місце певна халатність у діях слідчих. Тепер же правоохоронці ламають голову, як вернути фігуранта справи назад в Україну.

«Ми документи на екстрадицію подали ще 30 травня. Ця процедура, як правило, триває кілька місяців. Де саме перебуває зараз Вардинець нам невідомо. В Німеччині рішення щодо екстрадиції має прийняти тамтешній суд. Як тільки таке рішення буде прийнято, ми готові зустріти Вардинця одразу в “Борисполі”. Сподіваюся, що дана справа таки дійде до суду», – каже начальник обласного управління поліції Олександр Богомол.

Нагадаємо, навесні 2015 року правоохоронці повідомили, що задокументували факт отримання неправомірної вигоди у сумі 200 тисяч гривень головним лікарем одного із лікувальних закладів. Таку суму лікар вимагав у приватного підприємця за продовження оренди аптечного приміщення на території лікувальної установи площею 150 квадратних метрів.