П’ятниця , 29.03.2024

Тернопільський депутат прийняв радикальне рішення і склав повноваження

Обласний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Іван Навольський достроково склав свій мандат. Відповідний проект рішення сесії Тернопільської облради розмістили на сайті обласного парламенту. Підстава такого рішення – особиста заява «радикала».

Навольський1Чутки про складання депутатських повноважень Івана Навольського появились після наради з питань державного та громадського контролю у сфері охорони довкілля та природокористування. Нарада відбулася 5 липня за участю громадських організацій та профільних контролюючих органів Тернопільської ОДА, пише Доба.

Тоді голова громадської організації «ПКТМЕ «Скеля» Андрій Об’єщик зауважив керівнику ОДА Степану Барні, що до видобутку гравію в руслі річки Дністер має відношення Іван Навольський.

За словами Андрія Об’єщика, гравій в Дністрі видобувався в період нересту риби, що є грубим порушенням природоохоронного законодавства.

Він також був депутатом обласної ради попереднього скликання від партії «Єдиний Центр», яку раніш очолював в області Сергій Тарашевський. На виборах у 2015 році балотувався в рідному Заліщицькому районі за списками партій Ляшка. На дату обрання обласним депутатом Іван Навольський – член Радикальної партії, директор ПП «Тіміртан», яке спеціалізується на продажі будівельних матеріалів.

Член постійної комісії з питань децентралізації та адміністративно-територіальної реформи, архітектури, будівництва, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Івана Навольського скоріш за все в обласній раді замінить Яцишин Ігор Іванович. Останній – житель Тернополя, директор комунального підприємства обласної ради «Профдезінфекція».

На час виборів 2015-го року значився, як безпартійний. Втім, і до сьогодні на сайті політичної партії «Єдиний Центр» повідомляють, що Ігор Яцишин на даний час керівник секретаріату обласної організації ЄЦ. Балотувався по виборчому окрузі Лановецького району.  Крім того, обласний «радикал» є помічником народного депутата Юрія Чижмаря на громадських засадах.