П’ятниця , 19.04.2024

Заступнику прокурора Тернопільщини пом’якшили запобіжний захід

Іван Антонюк перебуватиме під частковим домашнім арештом замість цілодобового.

суд5Солом’янський районний суд Києва змінив цілодобовий домашній арешт на частковий для заступника прокурора Тернопільської області Івана Антюка, який підозрюється в отриманні хабарів.

Про це йдеться в ухвалі суду, передає lb.ua.

Встановлено, що з 21 грудня 2015 року по 22 лютого 2016 року Антюк, керівник Тернопільської місцевої прокуратури, його перший заступник, прокурор тернопільської місцевої прокуратури, заступник начальника слідчого управління обласної поліції і начальник відділу слідчого управління вимагали та отримали хабар за закриття кримінальної справи.

12 травня до підозрюваного Антюка було застосовано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком до 8 липня.

20 червня заступник генпрокурора – керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький продовжив термін попереднього розслідування кримінального провадження до 25 липня.

Також прокуратура просила суд продовжити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для Антюка. Підозрюваний проти задоволення клопотання не заперечував.

Суд вирішив частково задовольнити клопотання, продовжити до 25 липня термін дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, заборонивши Антюку щодня, в період з 22:00 до 7:00 години залишати місце постійного проживання.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2016 року детективи Антикорупційного бюро спільно зі співробітниками СБУ та Національної поліції провели спецоперацію, під час якої було проведено близько 40 обшуків у прокуратурі і поліції в Тернополі.

Обшуки проводили в рамках розслідування факту вимагання хабара в розмірі понад 300 тис. грн у мешканки Тернополя за припинення порушеного проти неї кримінального провадження. На початку березня про підозру було повідомлено двох керівників слідчих підрозділів Національної поліції у Тернопільській області, одного з керівників місцевих органів прокуратури та адвоката.