П’ятниця , 29.03.2024

З диванів на нари: у Тернополі засудили меблеву шахрайку

Засуджено шахрайку, яка незаконно заволоділа коштами громадян на загальну суму майже 500 тис. грн., повідомляє прес-служба прокуратури області. 

крадіжка-коханкаТернопільська місцева прокуратура підтримала державного обвинувачення стосовно жительки міста Тернополя, яка обвинувачується у вчиненні злочину передбаченого ч.1, 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах).

У суді доведено, що обвинувачена, використовуючи у місті Тернополі орендовані приміщення магазинів з реалізації меблів, упродовж 2014-2015 років укладала з покупцями цивільно-правові договори на проектування, виготовлення, доставку та монтаж меблів, хоча насправді не мала наміру виконувати умови договору та здійснювати поставку меблів.

Покупці, нічого не підозрюючи та не знаючи справжніх намірів підприємця, передавали згідно з укладеним договором 60% передоплати (авансу) від загальної вартості меблів для їх виготовлення.

Проте, постачальник меблів, не маючи наміру вчиняти жодних дій, направлених на виготовлення, доставку та монтаж меблів, шляхом обману незаконно заволоділа коштами 19 громадян на загальну суму майже 500 тис. грн.

Вироком Тернопільського міськрайонного суду обвинувачену визнано винною у вчиненні інкримінованого їй злочину, передбаченого ч.1, ч.3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах) та засуджено до 3 років позбавлення волі.