П’ятниця , 29.03.2024

Луценко озвучив поіменний список тернопільських прокурорів, яких звільнив через хабарництво

Генпрокурор Юрій Луценко звільнив з органів прокуратури чотирьох прокурорів у Тернопільській області, яких затримали співробітники НАБУ.

Луценко3Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у суботу під час представлення новопризначеного прокурора області В’ячеслава Перча.

«Звільнено заступника прокурора області Антюка, керівника Тернопільської місцевої прокуратури Сідорова,  його першого заступника Соколишина та прокурора Тернопільської місцевої прокуратури Фоменка, які у лютому вимагали та одержали неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження», – зачитав уривок з свого наказу Луценко. Він зазначив, що названих чиновників звільнено за грубе порушення вимог закону «Про прокуратуру» та завдання шкоди авторитету органам прокуратури та прокурорську етику, що є несумісним з подальшим перебування в органах прокуратури.  Антюка звільнено із позбавлення спеціального чину «Старший радник юстиції».

Як повідомлялося раніше, 24 лютого НАБУ в рамках розслідування справи про вимагання 12 тис. доларів хабара провело 40 обшуків в правоохоронних органах Тернопільщини. Процесуальні дії проводилися в межах розслідування факту вимагання неправомірної вигоди у розмірі 12 тисяч доларів США від мешканки міста Тернополя за припинення порушеного проти неї кримінального провадження. На причетність до скоєння даного правопорушення перевіряли  понад 10 осіб, в тому числі співробітників Управління поліції Тернопільської області, прокуратури Тернопільської області і прокуратури міста Тернополя. Згодо було затримано чотирьох керівників місцевої прокуратури.

One comment

  1. це явно не повний список.