П’ятниця , 19.04.2024

На ремонтах тернопільських доріг крадуть мільйонами

Нахабство дорожніх служб просто вражає. Минулорічний ямковий ремонт спритники хотіли відобразити у документах як цьогорічний капітальний.

дорога-теребовляЗавдяки фальшуванню документів зловмисники завищили фактичний об’єм робіт на суму у понад 1,3 мільйона гривень, які мали б бути перераховані приватному підприємству з державного бюджету за проведення неіснуючого ремонту, пише “20 хвилин”.

Розтрату бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт автодоріг, попередила Служба безпеки України на Тернопільщині. Посадовці комерційного підприємства – підрядника подали до оплати у Службу автомобільних доріг підроблені документи про нібито проведений ремонт кількох ділянок автошляху державного значення Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече на загальною вартістю понад 1,3 мільйона гривень. За матеріалами СБУ поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України, – повідомили в прес-центрі СБУ.

– Йдеться про привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Слідство триває.

Після завершення капітального ремонту на кількох ділянках дороги державного значення «Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече», посадовці комерційної структури подали до оплати у Службу автомобільних доріг акти приймання виконаних будівельних робіт із неправдивими відомостями. Завдяки фальшуванню документів зловмисники завищили фактичний об’єм робіт на суму у понад 1,3 мільйона гривень, які мали б бути перераховані приватному підприємству з державного бюджету за проведення неіснуючого ремонту.

Наразі на окремих ділянках дороги, де нібито був проведений капремонт, досі видно минулорічні «латки», яких після капремонту бути не мало. За нашою інформацією, приватна структура, яка робила дороги на Тернопільщині, – з м. Покров, що на Дніпропетровщині. До 2016 р. місто носило назву Орджонікідзе.