П’ятниця , 29.03.2024

Кількість грабежів та квартирних крадіжок на Тернопільщині зросла на 42%

Про резонансні злочини, про хід атестації особового складу та роботу поліції за останніх півроку, а також про нововведення у Головному управлінні Національної поліції Тернопільської області розповів її начальник Олександр Богомол.

Богомол111За його словами, за січень-червень 2016 року до поліцейських краю надійшло більше 42 тисяч заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. Ця цифра, у порівнянні з минулим роком, зросла майже на 30%.

– Це говорить про те, що рівень довіри населення до правоохоронних органів зростає. Люди починають нам довіряти. Проте лише на 2,6% зросла кількість в області кримінальних правопорушень. Тернопільщина входить до списку областей з найвищим рівнем по розкриттю злочинів. Це – результат співпраці і поліцейських,і громадськості, і журналістів.

Зареєстровано у цьому році в області 7 умисних вбивств. Всі вони, каже керівник правоохоронного відомства, розкриті. З двох випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть, розкрито один, а справа по іншому ще в процесі.

– В області ми зафіксували спад розбійних нападів, на 16% зменшилася кількість шахрайств завдяки профілактичній роботі, а також хуліганств. Зріс показник по розкриттю угонів автотранспорту – результат також один з найкращих в Україні. На 42% зросла в області кількість грабежів та квартирних крадіжок, але і тут показник розкриття непоганий.