П’ятниця , 19.04.2024

На Тернопільщині триває суперечка за агрохолдинг “Мрія” між новими і старими власниками

Теперішні власники агрохолдингу “Мрія” заявляють, що ось уже впродовж тижня не мають доступу на одне із своїх підприємств.

мрия-рейдерАгрохолдинг Мрія заявляє про неможливість відчуження сільгосптехніки, захопленої екс-співробітниками компанії при минулому менеджменті на території Хоростківського автотранспортного підприємства холдингу.

Про це повідомляє прес-служба компанії з посиланням на слова директора Мрії з юридичних питань Сергія Ігнатовського, передає Liga.net.

“Ще в жовтні 2014 за вимогою кредиторів, які фінансували покупку цієї техніки, на неї було накладено арешт. Вся ця техніка знаходиться в заставі як забезпечення по кредитах. Незрозуміло, яким чином техніка, яка перебуває під арештом з жовтня 2014 го, була продана влітку 2015-го на адресу компанії Профіт контроль. Арешт передбачає заборону на будь-яке відчуження майна, в тому числі продаж, тому продаж цієї техніки незаконний і заперечується нами в суді”, – говорить Ігнатовський.

За його словами, зараз доступу на підприємство у співробітників холдингу як і раніше немає.

“На жаль, ситуація без змін. Уже тиждень у співробітників Мрії немає доступу на об’єкт, і ми не знаємо, що там відбувається. Для спостереження за АТП і попередження провокацій з боку рейдерів ми встановили веб-камеру, онлайн-трансляція з якої знаходиться у відкритому доступі на сайті http://stop-raider.te.ua/ “, – повідомляє юрист.

При цьому, додає Ігнатовський, правоохоронці Гусятинського району (Гусятинський район Тернопільської області – рідний район колишнього власника Мрії Івана Гути) не приховують явної підтримки другої сторони.

“Всі заяви, подані нами в райвідділ, до сих пір не розглянуті, зате проводяться активні слідчі дії за заявою Профіт контроль. Ми продублювали всі документи в обласне управління, їх реакція на те, що відбувається нейтральна, і наші заяви запущені в роботу відповідно до законодавства” , – розповідає він.

Нагадаємо, що 1 липня Агрохолдинг “Мрія” заявив про спробу захоплення свого автотранспортного підприємства в Тернопільській області.

Як відомо, Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії і вважався одним із власників. На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві.

Агрохолдинг “Мрія” заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи “Мрія” у 2002 році. Групою компаній “Мрія” фактично володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу 80% кіпрської компанії володіє ще одна закордонна структура – HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім’ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.

Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера “Мрії” – компанії HF Assets Management Limited.

Австрійська фінансова група Erste Group – один з кредиторів агрохолдингу – звернувся до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Група компаній “Мрія” потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

У лютому 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов кредиторам, які обрали нове керівництво компанії.