П’ятниця , 29.03.2024

Обласні депутати провалили територіальну реформу на Тернопільщині

На сесії Тернопільської обласної ради, яка відбулася вчора, депутати не схвалили зміни до перспективного плану формування територій.

облрада-сесія2Неабиякі емоції викликало обговорення питання «Про схвалення змін до перспективного плану формування територій громад Тернопільської області», повідомляє прес-служба облради.

Репрезентував проект нового Плану заступник голови облдержадміністрації Олег Валов.

За словами виступаючого: «На даний час існує потреба розглянути проект Плану з метою належної організації процесу проведення добровільного об’єднання територіальних громад по усій території області».

До депутатів звернулися сільські голови Великого Глибочка та Великих Дедеркал з ініціативою сприяти об’єднанню в територіальні громади, мотивуючи позитивним досвідом та успіхами сусідів, котрі вже майже рік живуть в об’єднаних громадах..

Під час обговорення проекту Плану депутати пропонували схвалити його частково – тільки стосовно тих громад, які підготували документи і отримали висновки облдержадміністрації – Борщівська, Товстенецька, Хоростківська. Разом з тим лунали пропозиції схвалити усі зміни. Однак питання «Про схвалення змін до перспективного плану формування територій громад Тернопільської області» не набрало необхідної кількості голосів.