П’ятниця , 29.03.2024

У Грінвічі та Манхеттені покажуть картини тернопільської художниці

Талановита художниця з Тернопільщини Оксана Танасів підкорила своїми роботами модні покази та різноманітні арт-шоу у Сполучених Штатах Америки.

ТанасивЗараз вона перебуває на батьківщині, та поділилась історією свого успіху з нашими кореспондентами.

Історія цієї художниці, яку без перебільшення можна назвати українською гордістю, – це приклад колосальної праці над собою, переборення невпевненості, страху і розпачу. А  також доказ того, що при сильному бажанні, мрії кожного можуть здійснитись.

За океан жінка виїхала 12 років тому. Спочатку, не знаючи мови,  вона  працювала, як і всі тамтешні емігранти. Проте силою духу і бажанням рухатися вперед зуміла закінчити там університет, а своїм художнім талантом здобула звання справжнього митця, передає ІНТБ.

ОКСАНА ТАНАСІВ, художниця: «Кожен, виїжджаючи за кордон, думає, що там його чекає краще життя, можливо це так, але це не стається зразу, з першого року, чи з другого, чи  третього, потрібно пробути певну кількість часу  і пройти через великі труднощі, для того, щоб досягти того рівня добробуту, який бажає кожен з нас.  Я виїхала в Америку і зрозуміла, що це країна, яка дійсно цінує митців і цінує талант, і там є дуже великий потенціал».

Хобі, яке переросло у професію, Оксана Танасів займалася змалку. Вважає, що талант це лише половина успіху. Решта – це наполеглива робота і життєва фортуна, яка їй посміхнулась.

ОКСАНА ТАНАСІВ, художниця: «Якщо людина вміє чимось займатися одним, потрібно на цьому сфокусувати свою увагу і, я думаю, що успіх прийде, незабаром успіх прийде. Ну успіх прийшов не незабаром, а через багато років,  це багато років тяжкої праці, і так сталося, що моя мрія збулася, і мої цілі збулися я стала художницею. Для мене це була ціль».

Художниця створює свої роботи в різних стилях: реалістичному, сюрреалістичному та стилі поп-арт, також експериментує в інших неординарних напрямках. Зараз у жінки є 12 колекцій картин. Серед них: «Фешн-арт», «Доллар-арт», «Реінкарнація», «Кутюр». Роботи були представлені на нью-йоркських фешн-показах, впродовж останніх восьми сезонів, починаючи з 2012 року.

ОКСАНА ТАНАСІВ, художниця: «Такі талановиті люди як Джон Гальяно , Крістіан Діор, Коко Шанель, Дольче Габана, Версаче, Валентіно, я знаходжу натхнення в їхніх колекціях, і коли я відвідую тиждень моди в Нью-Йорку або я перелискую гламурні журнали, я завжди знаходжу для себе натхнення в творчості цих великих геніїв, я б сказала, що я хочу це передати на полотні, тільки в своєму, іншому варіанті і своїми власними техніками».

Цього року українська художниця підписала контракт з двома галереями, де будуть представлені її роботи. Одна з них знаходиться на Манхеттені у Нью-Йорку, а  інша – у місті Грінвіч (штат Коннектикут).

ОКСАНА ТАНАСІВ, художниця: «До сьогоднішнього року – 2016, я продавала свої колекції сама, в мене були волонтери, які допомагали мені продавати, але зараз в 2016 році я  підписала ексклюзивний контракт з галереями. Наступна моя виставка буде 9 серпня, це в галереї «Лойдс» на Манхеттені, там буде представлено більше 30 моїх картин з колекції «Фешн-арт» і «Доллар-арт».

Кожна із картин художниці несе у собі певну суть. Окрім фешн напрямку, Оксана Танасів зображає на них і соціальні проблеми, які стосуються кожного: стосунки між людьми, вплив грошей на чоловіків та жінок, а також передає політичну, економічну і національну тематику. Зараз мисткиня працює над новою колекцією картин, де хоче розказати про Україну та взяти за основу українську вишивку.