Субота , 20.04.2024

Через стихію помідори у Тернополі подорожчали вдвічі

Кілограм заліщицьких помідорів можна придбати на центральному ринку на вул. Шептицького в середньому за 18-20 грн, херсонських – 17-18 грн.

помідориНещодавно ціна на помідори на Тернопільському ринку була близько 10 гривень, а згодом несподівано “підскочила” до 25 грн за кілограм.

Станом на 20 липня більш-менш гарні помідори можна придбати за 18-20 гривень, пише 20 хвилин.

Журналісти поцікавились у продавців з чим пов’язані такі аномальні стрибки цін на помідори. Ті відповідають, що у всьому винна погода.

– Ціна за кілограм заліщицьких – 20 гривень, – каже  продавець. – Звичайно, на закрутки дорого, але чи впаде ціна сказати не можу. В Заліщиках все побило градом та затопило дощами. Та й сама собівартість тепер висока, якщо продати дешевше – прибутку не буде.

Херсонських помідорів на центральному ринку значно менше, ніж заліщицьких. – Поки помідори по 17 гривень,  – каже інший продавець. – Мало завезли, бо в Херсоні аномальна спека – 40 градусів. Все сохне і в’яне. А до вихідних ціна, скоріш за все, підніметься.

Малі недостиглі помідори можна знайти і за 10 гривень. Але у Тернополі в окремих торгових точках є і по 29 гривень за кілограм.