П’ятниця , 29.03.2024

Що насправді трапилося на Хмельницькій АЕС?

Останнім часом тернополяни скаржаться на погане самопочуття та підвищену втомлюваність.

нетишинПричиною цього може бути підвищення радіаційного фону, зумовленого аварією на Хмельницькій АЕС.

Народний депутат Андрій Артеменко на своїй сторінці в Фейсбуці заявив, що ряд приховує серйозність аварії, яка сталася на АЕС 16 липня.

“Сподіваюся, що всі прочитали скупу інформацію від 16 липня інформагентств про “невелику подію на Хмельницькій АЕС, у результаті якої один з блоків був відключений від єдиної енергосистеми України”… Як мені стало відомо з достовірних джерел, насправді уряд приховує серйозність аварії, яка сталася 16 липня на першому блоці Хмельницької АЕС, де відбулися розгерметизація першого контуру блоку і потрапляння радіоактивного теплоносія в парогенератор. Крім цього, була ще й розгерметизація самого ядерного палива, що є особливо критичною ситуацією”, – написав Артеменко.

Компанія “Енергоатом” спостовує дану заяву, повідомляючи, що у Нетішин відключений від мережі перший енергоблок Хмельницької АЕС через протікання в парогенераторі.

“Радіаційний стан на промисловому майданчику та у прилеглих регіонах не зазнавав змін, знаходиться на рівні, відповідному нормальній експлуатації енергоблоків, і не перевищує природних фонових значень”, – повідомляє прес-служба компанії “Енергоатом”.

Водночас в державі, де довіра як до нардепів, так і до влади й державних структур прирівнюється до нуля, неможливо збагнути, хто ж справді говорить правду, пише 0352.ua.