Четвер , 25.04.2024

250 патріотів вимагають змінити герб Тернополя, бо побачили там символіку Ізраїлю

Сучасний герб Тернополя затверджений ще у 1991 році, однак 250 тернопільських патріотів тільки тепер побачили тим знак Леліва, який містить в собі шестикутну зірку.

герб-тернополя2Вже понад 250 лідерів громадських організацій та окремих тернополян-патріотів підписалися під відкритим зверненням до міського голови Тернополя Сергія Надала, сесії та комісії з питань геральдики міської ради, пише газета “Свобода”.

Активісти вимагають змінити на гербі Тернополя шестикутну зірку на українську восьмикутну, а також доповнити зірку та півмісяць християнським хрестом.

Суть звернення зводиться до виконання конкретних вимог:

  1. Якнайшвидше домалювати на спотворених гербах міста Тернополя, що розташовані на зупинках громадського транспорту («бульвар Д.Галицького», «6-та школа», «Готель «Галичина», «Гетьмана І.Мазепи», «вул. Бригадна» та інших), викинутий із незрозумілих причин півмісяць. На цих гербах чомусь красується шестикутна зірка Давида.

2. Якнайшвидше замалювати на нещодавно оновленій площі перед катедрою УГКЦ шестикутну квітку, яку можна сприймати і як своєрідну лілею, і як замасковану шестикутну сіонізовану зірку Давида.

3. Винести на наступну сесію Тернопільської міської ради питання щодо внесення змін до затвердженого герба Тернополя. Замінити єврейську зірку Давида на традиційну для українців восьмикутну. Також пропонується доповнити зірку і півмісяць християнським хрестом, котрий повинен повернутися на верхівку Тризуба. Саме такий хрест першопочатково був і на Володимировому Тризубі, і є в найдавнішій у Тернополі Надставній церкві. Це виглядало б справедливо, адже християни становлять більшість населення Тернополя і всієї України.

“Хочемо також пояснити, що зірка Давида, яка чомусь з’явилася на гербі міста Тернополя, є основним елементом прапора Ізраїля. А в майбутньому, за пророцтвами і православних, і греко-католицьких богословів та дослідників, стане основою так званої печатки антихриста”. – йдеться у зверненні.

 

 

3 коментарі

  1. Тимофій

    Жаль, що “патріоти” вважають за неймовірний героїзм вилучити невинну зірку з емблеми міста, бо їм привиділись єврейські символи 🙂 ще б можна було зрозуміти бажання покращити емблему, виконати її відповідно до вимог щодо таких речей, а отак знічев’я, причому цілим гуртом виставити себе перед світом невігласами? шкода… Треба молитися щоб тверезий глузд переміг, бо бавитися в патріотизм час вже минув…У нас є досить роботи аби зробити Тернопіль європейським містом.

  2. Якими недоумковатими дебілами треба бути як оті так звані патріоти.. ей,бидло смердюче, патріотами чого ви є??? почитайте історію міста в яке ви зі своїх ферм поприїзжали. По перепису 1905 р 14 тис євреїв і 15 тис всіх решта, тобто українців, поляків, росіян, вірменів і т. д. Йдіть гній кидайте шо ваші предки і робили в вам слвд робити..

  3. Саме так християнським, європейським, а не єврейським. Пане Олеже, може хтось і з ферми приїхав, але із вашої агресивної риторики очевидно, що ви і досі на фермі. Пробудіться сьогодні не 1905р, а 2016! Поважаю право людини на віросповідання, але погодьтеся в Тернополі християнські храми і жодної синагоги. Поважайте більшість.