П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині Московський патріархат організовує Хресну ходу

Очікується, що в ній візьмуть участь кілька тисяч вірян Української православної церкви Московського патріархату.

Почаев1Хресна хода на честь дня святкування ікони Божої Матері «Почаївської» відбудеться сьогодні в Почаєві, пише “Доба”.

Паломники пройдуть тим історичним шляхом, яким в 1597 році ченці Почаївської лаври перенесли чудотворну ікону від маєтку Анни Гойської до храму.

Хресна хода з села Савчиці в Почаївську лавру відбувається щорічно в пам’ять про події 400-річної давнини. 1559 року грецький митрополит Неофіт зупинився на нічліг у благочестивої поміщиці Анни Гойської і на знак вдячності за гостинний прийом залишив господині образ Богородиці.

Чотири десятиліття ікона простояла у домовій молитовні. Після того, як по молитві перед іконою прозрів брат господині, Філіп Козинський, Гойська вирішила передати образ ченцям, що живуть на Почаївській горі.

У минулому році така ж хресна хода зібрала понад 5 тисяч осіб.

2 коментарі

  1. а що т1льки греко-католикам можна весь час ходити вулицями м1ста з хресною ходою? А нам н1?

  2. а що це за заголоаки у статт1? Орган1зовуе ще одну хресну ходу. Мен1 67 рок1в. Я народилась за 18 км в1д Почаева. в даний момент там живуть вс1 мо1 родич1 1 ск1льки я памятаю в цей день завжди була хресна хода. незалежно яка була влада. А ви тут п1дскакуете про орган1зац1ю ново1 хресно1 ходию Це ви. орган1зовуете вс1ляк1 безпорчядки 1 колотнечу м1ж людьми, а не Поча1вська Лавра. Ласий кусочок вам охота одержати. Нав1ть людям помолитися не дасте. свлочня.