П’ятниця , 29.03.2024

На Тернопільщині через пожежу стерні ледь не згоріло кілька сіл (ФОТО)

Близько 150 га стерні вигоріло вчора у Монастириському районі. Була загроза перекидання вогню одразу на кілька сіл району, тож до гасіння пожежі були залучені додаткові підрозділи із Бучацького району, а також місцеве населення.
пожежа429 серпня  о 17:46 до служби порятунку 101 надійшло повідомлення від сільського голови с. Красіїв Монастириського району про горіння сухої стерні на полі поблизу даного селища.  До місця події негайно було відправлено чергове відділення ДПРЧ-19.

Прибувши до місця виклику розвідкою вставлено горіння окремих осередків поля на площі орієнтовно 150 га. Загальна площа поля 600 га.  Існувала загроза перекидання вогню на населені пункти та лісові насадження. Під час гасіння поступило повідомлення про горіння сухої стерні на полі біля с. Сеньків та на полі біля сіл Яргорів – Гранітне – Високе, Монастириського району.

Начальником караулу ДПРЧ-19 Управління було прийнято рішення про залучення додаткових сил та засобів а саме резервного караулу ДПРЧ-19 та ДПРЧ-9 Бучацького районного відділу.

Об 22:00 вогнеборцями дані пожежі локалізовані та о 01:00 ліквідовано.Внаслідок пожежі вогнем знищено орієнтовно 150 га сухої стерні.

пожежа6 пожежа8

До ліквідації пожежі було залучено 22 чоловік особового складу, 3 одиниці пожежної спецтехніки та орієнтовно 100 чоловік місцевого населення.

Під час гасіння не допущено перекидання вогню на населені пункти, врятовано 18,5 га хвойного лісу.

На місці події працювала оперативна група Управління на чолі з першим заступником начальника Управління підполковником служби цивільного захисту Ігорем Павуком.

Причина виникнення займання встановлюється. Постраждалих на пожежі немає, повідомляють в управлінні ДСНС України в Тернопільській області.