П’ятниця , 29.03.2024

Тернопільський молокозавод незабаром розпочне будівництво другого виробничого корпусу

У Тернопільській міській раді намагаються продемонструвати лояльність до місцевого бізнесу.

сесия-молокозаводАдже розмір пайового внеску, на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста, для ПрАТ «Тернопільський молокозавод» на сесії міської ради 19 серпня призначили лише в 1% від загальної кошторисної вартості будівництва нового, другого за рахунком, виробничого корпусу, пише “Галас”.

Депутати підрахували, потрібно встановити однакові умови для усіх підприємств, щоб їм було вигідно створювати нові заводи чи цехи в межах Тернополя. Оскільки тоді до казни нашого міста надходитимуть податки від виробництва та продажі продукції.

«При створенні нових потужностей на підприємстві, наданні 50 чи 100 робочих місць надавати пільговий відсоток, аби фірми були зацікавленні працювати не в Підгайцях, Чорткові чи у Львові, а в Тернополі. Це сигнал для усіх підприємців, що ми сприятимемо у їхній діяльності, якщо вони будуть сплачувати податки у наш бюджет», – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Хоч загальні правила сплати пайового внеску для усіх підприємств депутати мають сформувати і подати на наступну сесію міської ради, для молокозаводу зробили виключення, аби залучити більші надходження від податків.

Лише у 2015 році до бюджету Тернополя молокозавод сплатив 6 млн. грн. податків, у в цьому році сума може зрости до 8,5 млн. грн., а в 2017 році – до 9,5 млн. грн., розповів фінансовий директор підприємства Віктор Солтис.

Водночас у 2015 році середня заробітна плата сягала 4,6 тис. грн. а вже на 1 липня 2016 року – 8 тис. грн.

Тож після реалізації першої черги будівництва другого виробничого корпусу, тобто спорудження цеху, де виготовлятимуть сухе молоко, для чого створять близько 50 робочих місць.  Згодом на виробництві працюватиме більше людей.

«Це буде будівництво цеху для виготовлення молочних продуктів, не лише сухого молока, а ще чогось, що може виготовлятися паралельно, наприклад масла, але ще не знаємо чи будемо виготовляти саме його, бо це питання ще розглядаємо», – розповів фінансовий директор ПрАТ «Тернопільський молокозавод» Віктор Солтис.

Більшістю депутати підтримали клопотання тернопільського молокозаводу про призначення пайового внеску і тепер підприємство може розпочати будівництво.

Але присутні на сесії поцікавилися чи зможе підприємство принести ще якусь користь для мешканців міста, наприклад постачати за пільговою ціною молочні продукти у дитячі садочки. На це представник молокозаводу відповів:

«У заклади громадського харчування дитячого спрямування ми постачаємо нашу продукцію на тих умовах, які є загальноприйняті. Якщо ми є переможцями конкурсу, то відповідно наша ціна вже є найнижчою, іншого не може бути за системою публічних закупівель «ProZorro». Це якби міська рада запровадила програму «Молоко», щоб діти отримували білкову продукцію, то б в рамках тієї програми ми би могли взяти зобов’язання по здешевленню якогось із виду продукції», – пояснив Віктор Солтис.