П’ятниця , 19.04.2024

Очевидці кажуть, що стрілянину у дворі житлового будинку влаштував водій губернатора

Вчора у Тернополі п’яний чоловік влаштував стрілянину у дворі житлового будинку. 

стрілянина-діти1Інцидент трапився на вулиці Живова, 26 у вівторок, 2 серпня, близько 15-ї. Сусіди кажуть, що дебошир – водій очільника області Степана Барни. Журналісти прибули на місце події близько 17.00. В дворі – декілька авто патрульних, повно дітей та мешканців будинку.

– Що саме трапилося? Сидів п’яний в дворі, ось ще його шльопанці лежать біля бордюру. А тоді просто почав стріляти. Я почув постріли. Дітей одразу ж батьки загнали по домівках, – розповідає очевидець подій, пан, називатися не захотів. – Так, це мій сусід, його звати Олег, живе на п’ятому поверсі.

Поки журналіст спілкувалася із мешканцями будинку, її оточили діти, пише 20 хвилин.

– Ми гралися в дворі, коли він витягнув пістолет та почав стріляти, – розповідали вони. – Батьки одразу ж з балконів покликали нас додому та викликали поліцію.

Те, що зловмисник – водій голови тернопільської ОДА, підтвердила і мешканка будинку Ліза Додала, що стріляв чоловік із пістолета Макарова по дітях. Про те, що п’яний – водій Барни, сміливо розповів навіть хлопчик, який в той час був у дворі.

– Мій тато з цим дядьком знайомий. Не те, щоб дружить, але вітається при зустрічі. Той дядько – возить Барну. В нього Toyota Camry, номери 0015, – каже дитина. Патрульні на місці події нічого не коментували. Однак доки журналіст спілкувалась із очевидцями, стрільця саме виводили із під’їзду. Виводили довго, мало не вмовляли. Врешті із під’їзду вийшов чоловік. років 40-45. Поруч із ним четверо патрульних разом із керівником патрульної поліції Володимиром Струком.

– Ми патрульних чекали більше години, – розповідає тернополянка Ліза, яка мешкає із зловмисником в одному домі. – Доки вони їхали? він спокійно собі пішов у власну квартиру. Не знаємо, чому поліція їхала так довго, однак так просто цю справу не залишимо.

У Тернопільській обласній державній адміністрації відреагували на інформацію про те, що начебто водій Барни  у дворі житлового будинку стріляв по дітях ось таким повідомленням:

“У зв’язку тим, що у ЗМІ поширилися інформація про затримання начебто водія Голови Тернопільської облдержадміністрації, повідомляємо наступне:

За роз’ясненням з даного питання обласна державна адміністрація звернулася до Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. По даному факту було повідомлено, що на даний час проводяться слідчі дії та встановлюється особа затриманого.

За попередніми даними, затриманий може виявитися водієм фінансово-господарського відділу Тернопільської ОДА. Якщо даний факт підтвердиться, то буде терміново проведено службове розслідування та вжито відповідні заходи. Голова Тернопільської ОДА сьогодні перебував з робочим візитом у Підволочиському районі”.