Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині селяни вже самі викликають поліцію, щоб вгамувати п’яних водіїв

На Тернопільщині у багатьох населених пунктах вже й забули як виглядають працівники поліції. Натомість, люди добре знають як виглядають п’яні водії.

алкоголь-кермо1Тож мешканці села Кривче Борщівського району самі звернулися у поліцію з проханням вгамувати нетверезого водія вантажівки, який гасав вулицями населеного пункту, наражаючи на небезпеку усіх оточуючих.

У підсумку – частину другу статті 342 Кримінального кодексу слідчі Борщівського відділення поліції інкримінують 30-річному жителю села Гермаківка. Молодий чоловік вчинив опір правоохоронцям, що застали його за кермом вантажівки у нетверезому стані.

Як повідомив заступник начальника відділення поліції Іван Рибачок, до правоохоронців звернулися мешканці села Кривче. Люди були стурбовані, що вулицями їхнього населеного пункту на вантажівці «ЗІЛ» роз’їжджає нетверезий чоловік. До Кривче одразу виїхала група швидкого реагування.

За те, що зупинили транспортний засіб, нетверезий водій спочатку облаяв правоохоронців, а коли ті запропонували йому вийти з автомобіля для дачі свідчень – накинувся з кулаками. В результаті одному з поліцейських було завдано тілесні ушкодження, а на іншому дебошир розірвав форму та зірвав погони.

На місце конфлікту прибула слідчо-оперативна група. Факт опору працівникам поліції було задокументовано. Дебошира доправили до медичного закладу, де тест на рівень алкоголю в крові показав цифру у 2,7 проміле.

За керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння зловмисникові теж доведеться відповісти. До слова, вдруге за останній місяць. Адже напередодні працівники поліції направили до суду матеріали адміністративного протоколу щодо перебування 30-річного жителяГермаківки за кермом напідпитку. Тоді зловмисник вчинив дорожньо-транспортну пригоду з механічними пошкодженнями, тому уникнув криміналу.