Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині порушили кримінальну справу проти бережанських лісорубів

У прокуратурі нарешті звернули увагу на незаконну вирубку лісів у Бережанському районі.

вирубка-лісуНа Тернопільщині розпочато кримінальне провадження за фактом розтрати службовими особами лісових ресурсів на суму понад 2 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

“Теребовлянською місцевою прокуратурою Тернопільської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем працівниками Бережанського районного державного агропромислового підприємства «Бережанирайагроліс», що призвело до розтрати ввірених їм лісових ресурсів. Встановлено, що службові особи лісового підприємства допустили незаконну порубку дерев на зальну суму понад 500 тис грн”. – йдеться у повідомленні прокуратури.

Крім того, як зазначають у прес-службі обласної прокуратури, за результатами проведеної контролюючим органом інвентаризації лісового фонду державного підприємства виявлено самовільні порубки дерев на загальну суму понад 1,6 млн грн.

За цим фактом прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Досудове розслідування проводить Бережанський відділ поліції.