П’ятниця , 19.04.2024

На Тернопільщині провели свято Червоногородського замку

Цієї неділі гостинно приймали всіх охочих фортеці поблизу Джуринського водоспаду в селі Нирків. 

нирків123Саме тут в рамках проекту «Свята Замків» проходило і свято Червоногородського замку, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

«Нашою метою насамперед є привернення уваги до визначних місць Тернопільщини, що в свою чергу сприятиме і розвиткові туризму в області. Тому цьогорічною новинкою, яка змогла багатьох зацікавити та порадувати, стали «Свята Замків». Сьогодні Червоногородський замок став вже 8 історико-архітектурною пам’яткою, на території якої проводиться таке яскраве та живе дійство», – наголосив голова Тернопільської ОДА  Степан Барна.

Від самого ранку і до пізньої ночі діяла ціла розважально-пізнавальна програма. Гості свята мали можливість побачити виставку стрілецької зброї, спробувати себе в караоке, краще пізнати історію Заліщицького району, а також насолодитись різноманітними концертними виступами.

Спеціальними гостями, які завітали на свято Червоногородського замку став український гурт DZIDZIO та супер-фіналіст шоу «Х-фактор»  – «Тріода».

День Замку святкуватимуть і ще 3 замки в с.Токи Підволочтського району, в с. Підзамочку Бучацького району та в смт. Вишнівець Збаразького району.