П’ятниця , 29.03.2024

Тернополянин, якого збила машина, помер у реанімації

Тернопільські медики розповіли, як намагалися врятувати постраждалого у ДТП чоловіка. 

швидка129-го липня на проспекті Злуки в районі «Універсаму», на нерегульованому пішохідному переході трапилась ДТП. Водій Мерседеса збив пішохода.

ОЛЕКСАНДР ЛИЗУН, командир батальйону УПП в м. Тернопіль: «Там є автозаправочна станція «Укрнафта», пішоход переходив через дорогу, на нього було здійснено наїзд автомобілем Мерседес, водій з місця не тікав. Було викликано швидку, потерпілого госпіталізовано».

Близько 11:40 потерпілого доставили у лікарню швидкої допомоги, передає ІНТБ.

ОЛЕКСАНДР НЕЗДРОПА, лікар-травматолог травматологічного відділення лікарні швидкої допомоги: «Хворий був доставлений на каталці, в приймальному відділенні хворий був оглянутий, хворому були призначені всі необхідні обстеження, так само консультація нейрохірурга для виключення черепно-мозкової травми і консультація хірурга додатково».

Олександр Нездропа в той день був на чергуванні. Розповідає, зовнішніх ознак серйозних травм у чоловіка не було.

ОЛЕКСАНДР НЕЗДРОПА, лікар-травматолог травматологічного відділення лікарні швидкої допомоги: «Потрапив він в свідомості, в нормальному стані. Середньої ступені важкості було діагностовано. Все записано в медичній документації. Обстеження ми призначили і пішли чекати, поки буде результат. Через хвилин десь 20-25, я повторно спустився, оскільки мене викликали в приймальне відділення, спитав медичного персоналу де хворий, вони сказали, що в супроводі дружини він залишив приймальне відділення».

Близько 16-30 постраждалого чоловіка, вже без свідомості, швидкою доставили в Тернопільську університетську лікарню.

ОЛЕГ ЄМЯШЕВ, зав. відділення анестезіології інтенсивної терапії Тернопільської університетської лікарні: «Доставлений він був в критичному стані, з порушеннями серйозними дихання і серцевої діяльності, непритомним. Відразу була розпочата вся необхідна терапія, яка положена по протоколу в даних випадках, паралельно відбувався діагностичний пошук, ми уточняли які пошкодження є в даного пацієнта і паралельно проводили інтенсивну терапію».

Олег Ємяшев розповідає, незважаючи на всі спроби медиків врятувати життя 36-тирічному чоловіку не вдалось. Під ранок наступного дня він помер, так і не прийшовши до тями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що медики самі випровадили потерпілого з лікарні, а наступного дня він від отриманих травм помер.