П’ятниця , 29.03.2024

Тернопільський студент здобув “срібло” Європейських Студентських ігор з дзюдо

Студент ТНЕУ Антон Рудник здобув срібну медаль на Європейських Студентських іграх з дзюдо

рудник1Після Кордоби (Іспанія) та Роттердама (Нідерланди) Треті Європейські Студентські ігри приймали відразу два хорватських міста – столичний Загреб та Рієка. Це найбільший студентський фестиваль у Європі, який двічі на рік організує EUSA (Європейська студентська спортивна організація).

Тривали змагання з 12 до 25 липня, і учасниками їх стали студенти з 34 країн віком від 17 до 30 років, які виступали у змаганнях з 21 виду спорту: бадмінтон, баскетбол, стритбол (баскетбол 3х3), пляжний волейбол, бридж, шахи, футбол, міні-футбол, гольф, гандбол, дзюдо, карате, веслування, регбі-7, скелелазіння, плавання, настільний теніс, тхеквондо, теніс, волейбол, водне поло.

В складі збірної України у турнірі брали участь студенти Тернопільського національного економічного університету – команда волейболісток «Галичанка-ТНЕУ» та дзюдоїст Антон Рудник.

У ваговій категорії до 100 кг майстер спорту України 22-річний Антон Рудник став срібним призером Ігор, повідомили у Тернопільському обласному відділенні Комітету з фізвиховання і спорту Міністерства освіти і науки України.