П’ятниця , 19.04.2024

Тернопільські забудовники кинули місто на мільйон гривень

Один мільйон гривень недоотримав бюджет Тернополя внаслідок того, що міська рада не уклала із забудовниками договорів пайової участі.

ревізія1Державна фінансова інспекція в Тернопільській області у 2016 році проводила планову перевірку Тернопільської міської ради за період з 1 січня 2013 по 1 січня 2015 років на предмет дотримання законодавства про пайову участь.

За результатами перевірки встановлено наявність порушень, що спричинило недоотримання місцевим бюджетом коштів від пайового внеску, який мали б сплатити забудовники.

У Тернопільській міській раді відразу ж поспішили заявити, що дане порушення виключно тільки з вини забудовників.

Мовляв, укладення договору пайової участі є обов’язком замовника, тобто забудовника, а не органу місцевого самоврядування, тому бюджет міста з вини забудовників недоотримав більше 1 млн. грн.

Але ж усі погодження на будівництво проходять через міську раду. То ж саме за відсутності договору пайової участі у мерії могли в відмовляти недобросовісним будівельникам.

Але, схоже, у керівництва міста є чужі забудовники і свої. Перші платять по повній у казну міста, а другі – уникають офіційної плати по договору пайової участі.